Door middel van kleding en accessoires is het mogelijk een boodschap over te brengen, een idee uit te dragen, een mening te uiten en zelfs een politiek standpunt in te nemen. Het mode-universum is dynamisch en wordt gevormd door wat er in de wereld gebeurt. De huidige mode is dan ook een fenomeen dat van nabij moet worden gevolgd.

Met de veranderingen die zich in de maatschappij hebben voorgedaan en een toenemend streven naar levenskwaliteit, heeft de mode zichzelf voortdurend opnieuw uitgevonden. En een van de belangrijkste veranderingen die deze nieuwe levensstijl teweeg heeft gebracht, is de prioriteit die wordt gegeven aan comfort en duurzaamheid.

Met de uitbreiding van de thuiskantoor beweging, kwam de comfy mode. Bekijk hieronder welke trends nu gewaardeerd worden bij het samenstellen van een look voor elke dag!

Welke stukken vertegenwoordigen de huidige mode?

Sommige kenmerken van de huidige mode zijn anders dan wat veel mensen misschien gewend zijn te zien. Beperkte een eigentijdse look zich vroeger tot het uiterlijk van het stuk, vandaag zijn de criteria ruimer en houden zij rekening met de productieketen en de functionaliteit van de kleding. Zie hieronder.

Athleisure

Het athleisure-concept is gebaseerd op sportdesign ontwikkeld voor het dagelijkse leven. De stukken zijn succesvol omdat ze comfortabel zijn en perfect voor wie zich op een casual, maar elegante manier wil kleden.

Hoewel athleisure mode in eerste instantie werd gebruikt om mannelijke stijlen samen te stellen, heeft het nu al barrières doorbroken en ruimte veroverd onder alle doelgroepen. Dus, als het jouw bedoeling is om modieus te zijn, zelfs in de drukte van alledag, volg dan deze tip!

Genderneutrale mode

Een ander paradigma dat enige tijd geleden is afgebroken, maar dat nu aan kracht heeft gewonnen, is het onderscheid tussen dames- en herenkleding. Dit komt doordat genderneutrale collecties de etalages domineren en steeds relevanter worden.

Daarom zijn in de mode van vandaag stukken met rechte en wijde snit, moderne naden, neutrale kleuren en aardse tinten de hoogtepunten. Op die manier wordt niet alleen aan mannen en vrouwen gedacht, maar aan alle tientallen bestaande geslachten.

Duurzaam

Een ander voorbeeld van kleding die in opmars is en verder gaat dan het uiterlijk, is de trend van duurzame mode. Momenteel is de bezorgdheid over het milieu toegenomen. Dit zorgt ervoor dat meer mensen hun kledingkeuze baseren op het fabricageproces van de stukken.

Rekening houden met de impact die een bepaalde look op de natuur heeft, is een eerste vereiste geworden voor de bewuste consument. De aandacht voor wat “achter” de kleding zit, is dus even cruciaal als wat in de spiegel te zien is.

Comfortabele mode

Ten slotte is een andere grote hit in de huidige mode de comfy stijl. Comfortabele en lichte stoffen, met technologische eigenschappen die het onaangename gevoel van transpiratie tegengaan, zijn in opmars.

Was comfort vroeger voorbehouden aan herenkleding, vandaag is dat recht ook in de damesmode terug te vinden. Het is niet langer nodig om strakke en oncomfortabele kleding te dragen om een stijlvolle, authentieke en geraffineerde look samen te stellen!