De meeste vrouwen zijn er dol op om zichzelf mooi te maken voor dat ene gave barbecuefeestje, of voor dat ene diner in dat luxe restaurant. Om zichzelf zelfverzekerd en op-en-top vrouw te voelen, zullen ze een flink aantal uur voor de vertrektijd al bezig zijn met hun outfit en uiterlijk. Dit is iets wat vrouweigen is, het zit in hun bloed. Gelukkig is daar helemaal niks mis mee: jezelf verwennen is niet alleen goed voor je fysieke uiterlijk, maar ook je mentale gezondheid kan hiervan opknappen.

Het krullen van het haar is voor veel vrouwen het ultieme kapsel voor een avondje uit. Op deze manier kan je laten zien dat je tijd hebt besteed aan je uiterlijk en dat je het belangrijk vindt om goed voor de dag te komen, zonder een al te ingewikkelde knot in je haar te hebben moeten draaien. Daarnaast kan je de krullen al een aantal dagen van tevoren maken, niet per se op de dag zelf. Handig als je tijd wil besparen, zo kan je volledig focussen op je make-up en outfit!

Pak kleine plukjes

Een fout die veel vrouwen maken, is door te veel haar in een keer te willen krullen. Op deze manier bespaar je natuurlijk tijd, maar achteraf gezien is dat het helemaal niet waard, als je merkt dat je krullen al binnen mum van tijd beginnen uit te zakken. Al die moeite voor niets. Als je je haar verdeelt in kleine plukjes, zal je merken dat je je haar veel efficiënter kan krullen. Zo weet je duidelijk welke delen van je haar je al hebt gedaan, en welke plukken je nog moet krullen. Zo doe je dus ook niet dubbel werk. Ideaal!

Kies de hoogste temperatuurstand

Een goede krultang heeft meerdere temperatuurstanden, zodat je kan kiezen hoe warm jouw haar ongeveer wordt. Een warmere stand is vanzelfsprekend minder goed voor je haar, maar het zorgt er wel voor dat je haar beter en langer in model blijft zitten. Als je van tevoren gewoon anti-hittespray op je haren hebt gespoten, dan kan het helemaal geen kwaad om voor de hoogste temperatuurstand te kiezen!

Haarlak

Als finishing touch kan je nog haarlak op je kapsel spuiten. Haarlak zorgt ervoor dat jouw haar nog beter in model blijft zitten en dat die krullen zelfs een harde windvlaag kunnen doorstaan. Zo hoef je niet bang te zijn dat jouw krullen bij het minste en geringste uitzakken. Je kan dit het beste doen, vlak nadat je je krullen in je haar gedraaid hebt. Dan is je haar nog warm, en de haarlak smelt dan samen met je haar tot een perfect kapsel.