In de zomer ga je pas echt geld uitgeven, geldt voor veel mensen. De terrassen zijn weer open, dus je kan met een portie bittergarnituur en een aperol spritz lekker genieten van het zonnetje op een warm terras. Daarnaast kan je een dagje naar het strand, en slurpen van een frisse cocktail bij die gezellige beachbar. Kortom: dat geld moet rollen, vooral in de zomer, waarin het altijd net wat leuker is om activiteiten te ondernemen vanwege het zonnige weer. De meeste mensen hebben helaas geen geldboom in de achtertuin, dus dat geld moet wel ergens vandaan komen. Gelukkig zijn er tegenwoordig erg veel manieren om toch wat meer geld te besparen, zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen. Ook benieuwd hoe je dat precies voor elkaar kan boksen? Lees hier welke financiële tips jij kan opvolgen om zo flink wat geld te besparen, dat je vervolgens vrolijk op het strand weer kan uitgeven. Een prachtige vicieuze cirkel!

Kijk kritisch naar je abonnementen

Abonnementen zijn de boosdoener voor veel mensen. De meeste mensen weten niet precies op welke diensten ze allemaal een abonnement hebben en hoeveel geld per maand ze hiervoor kwijt zijn. Een sportschool, een streamingsdienst, of ook nog een tijdschrift? Het ene oor in, het andere oor uit voor veel mensen. Het is daarom een erg goed idee om al jouw abonnementen op papier te zetten met de bijbehorende kosten ernaast. Op deze manier krijg jij een beter inzicht in jouw abonnementen en kan jij beter inschatten welke abonnementen echt noodzakelijk zijn en welke abonnementen jij eventueel kan opzeggen, om zo wat meer geld over te houden. Je kan bijvoorbeeld ook buiten gaan hardlopen of wandelen, in plaats van aan die gewichten te hangen of op de loopband te rennen. Op deze manier maak je ook nog wat vitamine D aan. Een prettige bijkomstigheid!

Haal je groenten en fruit op de markt

De doorsnee Nederlander heeft het waarschijnlijk al gemerkt: de inflatie heeft ook in de supermarkten de prijzen flink doen stijgen. Dat is niet fijn, omdat je nu gewoon 20% meer kwijt bent voor je dagelijkse boodschappen. Vooral groenten en fruit is flink duurder geworden in vergelijking met vroeger. Een manier om toch goedkoop groenten en fruit te scoren is door de markt te bezoeken. Hier worden vaak bakjes aardbeien of avocado’s verkocht voor een zacht prijsje, voor een kwart van de prijs die je er in de supermarkt voor betaalt. Als je dus tijd over hebt, dan kan je twee keer per week naar de markt gaan om hier je essentiële boodschapjes te doen. Zo houd jij meer geld over om in de horeca uit te geven!