Je tanden dagelijks goed poetsen is ontzettend belangrijk. Je voorkomt hier niet alleen gaatjes en ontstekingen mee, je zorgt er op deze manier ook voor dat eventuele bacteriën zich niet in de rest van je lichaam kunnen verspreiden. De beste manier om je tanden te poetsen, is door een elektrische tandenborstel te gebruiken. Deze borstels zorgen namelijk voor een fris, schoon én sterk gebit.

Waarom is een elektrische tandenborstel zo interessant?

Een elektrische tandenborstel maakt de poetsbewegingen voor jou. Het enige wat jij hoeft te doen, is de borstel goed vasthouden en correct op je tanden plaatsen. Het grote voordeel van elektrische tandenborstels is dat ze meer tandplak verwijderen dan de manuele versies. De haartjes reinigen namelijk diep tussen de tanden en achter de verste kiezen. Bovendien zijn bijna alle elektrische borstels uitgerust met een poetsdruksensor. Deze sensor vertraagt de poetsbewegingen automatisch zodra je te veel druk uitoefent. Op deze manier kan je je tandvlees niet beschadigen en wordt het tandenpoetsen een erg aangename ervaring.

De tandenborstel van Oral-B

De bekendste elektrische tandenborstels zijn de borstels van Oral-B. Oral-B ontwerpt al zijn producten in samenwerking met tandartsen en mondhygiënisten, waardoor al hun tandenborstels van de beste kwaliteit zijn. De Oral-B tandenborstels onderscheiden zich van de concurrentie door hun efficiëntie en hun gebruiksvriendelijkheid. De tandenborstels maken zowel trillende als draaiende bewegingen, zodat tandplak helemaal geen kans meer krijgt. Verder beschikken de tandenborstels over diverse standen. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit een stand voor dagelijkse reiniging of voor gevoelig tandvlees.

Speciale kindertandenborstels

Ook kinderen kunnen zonder problemen gebruik maken van elektrische tandenborstels. De ideale leeftijd om elektrisch beginnen te poetsen, is rond de drie jaar. Op deze leeftijd wisselen ze namelijk hun eerste tandjes. Voor kinderen bestaan er Bovendien speciale kindertandenborstels. Deze kleine en zachte elektrische borstels hebben een aangename poetssnelheid, waardoor ze de kinderen een veilig gevoel geven. Verder hebben deze tandenborstels vaak een timer die een leuk muziekje afspeelt. Elke 30 seconden krijgen de kindjes een melding, zodat ze zeker tijdig van mondhoek wisselen. Ten slotte beschikken deze tandenborstels over een kleurrijk design met Disneyafbeelingen. Op deze manier wordt het tandenpoetsen een magisch moment waar de kinderen dagelijks vol spanning naar uitkijken.

Optimaliseer je mondverzorging

De allernieuwste elektrische tandenborstels beschikken over een bluetoothverbinding waarmee je ze met een app kan verbinden. Via ingebouwde sensoren wordt jouw poetsroutine vervolgens nauwkeurig opgevolgd en geanalyseerd. Tijdens het poetsen krijg je real-time feedback en na het poetsen verschijnt er zelfs een verslag met verbeterpunten in de app. Dankzij dit systeem kan je je poetstechniek verbeteren en je mondhygiëne optimaliseren. Je gebit zal op elk moment fris aanvoelen en je zal bijna nooit last hebben van gaatjes of andere gebitsproblemen.