Als je regelmatig een rondje hard gaat lopen bij jou in de buurt of vaak in het startvak staat van wedstrijden in Nederland of in het buitenland, dan is de kans groot dat je wel eens iemand met compressiekousen hebt zien lopen. Misschien ben je op dit moment ook aan het overwegen om deze soort hardloopsokken aan te schaffen of je bent jezelf aan het oriënteren op het assortiment. Of je nu een 10K of een marathon loopt, de collectie compressiekousen biedt uitstekende ondersteuning aan je voeten. De pasvorm is perfect, zodat je voeten op natuurlijke wijze zijn ingepakt zonder dat extra stof irritatie veroorzaakt.

Er zijn altijd speciale compressiekousen voor de rechter- en linkervoet

Alle compressiekousen uit de collectie  van de beste merken voor op de weg zijn speciaal ontworpen voor de rechter- en linkervoet. Hierdoor passen de modellen zich perfect aan de anatomie van de voet aan en je prestaties blijven beter behouden. Ook hebben de beste compressiekousen een erg hoge duurzaamheid, wat betekent dat de modellen na vele wasbeurten nog steeds hun functie blijven behouden. En dat is natuurlijk wel altijd goed om te weten.

De compressiekousen zijn vaak voorzien van een elastische band rond de voetboogondersteuning

Alle hardloopsokken van de beste merken op de markt, hebben een elastische band rond de voetboogondersteuning. Dit band zit er natuurlijk ook met een reden. Deze rekbare band zorgt voor een lichte compressie die de bloedstroom verbetert en toniciteit aan de voeten geeft. Bovendien houdt deze band de sokken rond de voeten zodat ze tot aan de finish blijven zitten. Je loopt daardoor met minimale afleiding, enorm veel comfort en de compressiekousen doen wat ze beloven. 

Je draagt de compressiekousen vooral voor herstel en tegen blessures

Voordat je gaat investeren in een goed paar compressiekousen, moet je natuurlijk wel weten wat de werking van de sokken precies is en waar je ze het beste voor kunt gebruiken. De sokken met compressie zijn gemaakt om de bloedsdoorstroom te bevorderen. Een goede bloedstroom is erg belangrijk tijdens het sporten, het kan er voor zorgen dat veel blessures kunnen worden voorkomen of verholpen. Het assortiment van de beste merken op de markt, is erg breed en er wordt onderscheid gemaakt in hoge sokken, halfhoge sokken, lage sokken en tubes. Daarom is het altijd een goed idee om je wat verder te verdiepen in het assortiment per merk en helder voor jezelf in kaart te brengen aan wat voor soort hardloopsokken je het meeste behoefte hebt.