Als je net als veel mensen veel tijd van je leven doorbrengt met werken, maak daar dan iets leuks van. Zit je veel achter een bureau in je kantoor? Maak daar dan een plek van waar je graag bent. Of je nu zelf de eigenaar van een kantoor bent of dat je werknemer bent, er is veel mogelijk. Heb je de touwtjes in handen op het gebied van kantoorinrichting, bekijk dan hoe je de omgeving zo prettig mogelijk maakt voor je personeel. Heb je hier niet veel over te zeggen, maar werk je wel vrijwel dagelijks op kantoor? Ook dan heb je vast en zeker enige invloed op de uitstraling van je werkruimte.

Kies voor groen

Jaren geleden hoorde je deze slogan weleens: bloemen houden van mensen. En mensen houden van planten. Nog altijd is dit een bewering die zo waar is als het maar kan zijn. Mensen horen bij de natuur. Ook als je achter een beeldscherm zit, kan het fijn zijn om een stukje verbinding te ervaring met de natuur. Dit doe je simpelweg door een paar groene planten neer te zetten. Dit zorgt meteen meer voor sfeer en de atmosfeer verbeterd en wordt gezonder. Er ontstaat kleur in je kantoor en er komt meer gezelligheid. Dankzij de extra zuurstof zal de concentratie ook verbeteren. Dit is niet het enige dat je kunt doen. Heb je ergens bij het kantoor een tuin met groen? Kijk dan of je je bureau bij het raam kunt zetten. Tijdens je werkzaamheden werp je af en toe een blik naar buiten. Lukt dat nu niet, dan werkt het zelfs als je een van de wanden groen maakt. Of wanneer je daar een afbeelding ophangt met iets natuurlijks. Welk groen je ook om je heen hebt, je stresslevel zal ongetwijfeld dalen en je gaat aan het einde van de werkdag nog energiek naar huis.

Zorg voor leuke accessoires en decoraties

Nu is de ene mens de andere niet, dat is duidelijk. Bekijk de inrichting van de diverse woningen die je tegenkomt maar eens. De een houdt van strak en de ander zet zijn kamer het liefst vol met prulletjes. Toch is het een aanrader om je kantoorruimte persoonlijk te maken. Voor de een betekent dat misschien een heel aantal decoraties, terwijl de ander blij wordt van enkel een foto van de kinderen. Om het meteen een beetje praktisch in te vullen kun je ook denken aan een leuke wandklok. Of een mooie spreuk die veelzeggend voor je is. Je zult zien dat dit ook nog eens verrassende gesprekken oplevert.