Iedereen houdt er van om op vakantie te gaan. Even de dagelijkse sleur van werk en stress achter je kunnen laten en tegelijk een nieuwe bestemming ontdekken. Vakanties zijn echter niet altijd goedkoop en ook wie een korte stedentrip boekt, geeft vaak meer geld uit dan gehoopt. Daarom hebben we enkele tips verzameld om je stedentrip betaalbaar te houden.

Wees flexibel met je reisperiode

De prijs van je vlucht en accommodatie zal grotendeels verschillen van de periode waarin je op stedentrip gaat. Kies je voor het hoogseizoen, dan zal je merken dat de prijzen de pan uit swingen en dat het aanbod klein wordt naarmate je reis nadert. De meeste steden hebben echter hun charme ongeacht het seizoen waarin je ze bezichtig. Tegelijk zullen er minder toeristen zijn buiten het piekseizoen en zijn de prijzen vaak ook een flink stuk lager.

Bezoek gratis musea

Wist je dat heel bekende musea gratis te bezoeken zijn? Zo zijn vrijwel alle musea in Londen dagelijks gratis te bezichtigen. Ook het MET in New York kun je bezoeken zonder een ticket te kopen. Daarnaast bieden heel wat musea op tal van bestemmingen ook gratis bezoekdagen aan. Dat gebeurt vaak een keer per maand. Hiermee rekening houden kan je dus een pak geld besparen.

Vermijd restaurants

Naast accommodatie zijn restaurantbezoekjes vaak de grootste kost tijdens een stedentrip. Maaltijden op restaurant zijn op de meeste Europese bestemmingen. Maar waarom zou je niet als een local naar de supermarkt gaan en vervolgens gaan picknicken in het park? Verder kan je ook een van de markten bezoeken om er lokale, verse én vaak goedkope producten te kopen.

Kies voor goedkope, niet voor de hand liggende bestemmingen

Bestemmingen als New York, Londen of Parijs zijn gewoon duur. Het zijn klassieke bestemmingen waar miljoenen reizigers naartoe reizen. Maar waarom zou je kiezen voor deze drukke steden als je nieuwe, bijna ongerepte plaatsen kan bezoeken? Tot een paar jaar terug was Boedapest nog een vrij nieuwe bestemming onder citytrippers terwijl de stad heel wat te bieden heeft. Ook Krakau is goedkoop met tal van bezienswaardigheden. Vermijd klassiekers als een Rome, maar ga eerder naar minder bekende bestemmingen als Siena of Firenze. Of kies voor een Valencia of Granada in plaats van Barcelona of Madrid.

Zoek een gratis wandeltour

Wandelen is de beste manier om een stad te ontdekken. De metro in Londen kan een ervaring zijn, maar verder dan een rit zouden we aanraden zoveel mogelijk te voet te doen. De meeste steden zijn makkelijk te voet te verkennen en het is ook goedkoper. Heb je het moeilijk om de mooiste plaatsen te ontdekken? Kies dan voor een gratis wandeltour die op vrijwel iedere bestemming wordt aangeboden.