Hoe komt het nu eigenlijk dat je juist tijdens een vakantie op een camping zo ontzettend goed tot rust komt? Al zijn mensen natuurlijk verschillend en niet iedereen houdt van kamperen. Spreek je echter personen die soms een hotelletje pakken en andere keren weer kiezen voor een van de vele campings, dan heeft het laatste vaak de voorkeur. Juist tijdens het verblijf op een camping genieten ze en ontspannen ze het best. Wat is het geheim?

De natuur werkt ontspannend

Verblijf je in een hotel, dan kun je bij mooi weer buiten eten op het terras. Maar hoe vaak gebeurt dat? Meestal kiezen mensen toch gewoon voor de zaal binnen. En buiten ontbijten? Vaak is het alleen maar gedoe. Zit je uiteindelijk in je hotelkamer, dan geniet je van het gezellige zitje, van elkaar, van de luxe douche of misschien van een mooie film. Maar hoe gaat dat over het algemeen op campings? Je weet het antwoord al wel. Dan leef je zo ongeveer dag en nacht bijna meer buiten dan binnen. Zeker als je kiest voor een tent of een caravan. Zelfs als je slaapt, ben je dicht bij de natuur. Je hoort de krekels of de vogels. Ontbijten doe je uiteraard niet op je luchtbedje in de tuin. De stoelen staan op het gras en jij eet je versgekookte eitje heerlijk in de buitenlucht. Op een camping ben je vaak letterlijk midden in de natuur. Natuur, zon, groen en licht zijn meer dan goed voor een mens en daarom rust je tijdens zo’n vakantie zo fantastisch goed uit.

Weinig bagage

Dat is ook zo’n heerlijk voordeel van een vakantie op een camping. Waarom zou je veel meenemen? Nergens voor nodig toch? Als je maar kleding hebt die lekker is voor buiten en een warme pyjama voor koude nachten, dan ben je al een heel eind. Favoriete sporters nemen hun badmintonrackets en wandelschoenen mee en favoriete lezers zorgen voor een tasje met boeken. Zeker weten dat je dan op een camping al heel ver komt. Als je dan in de tent of de caravan vrijwel geen spullen om je heen ziet, kan dat een gevoel van bevrijding geven. Je hoeft bijna nergens voor te zorgen en meubels stofvrij maken? Wat was dat ook alweer? De lege ruimtes en het heerlijke buitenleven zijn goed voor je.

Je verveelt je nooit

Op een camping hoef je je nooit te vervelen. Veel campings bieden op allerlei manieren entertainment aan. Je neemt gezellig deel aan een wijnproeverij of je geniet van de live dansavonden. Ook voor kinderen wordt er vaak van alles georganiseerd.