Op vakantie komen mensen pas echt tot rust. Je kan eventjes bijkomen van het dagelijkse hectische leven, en stoom afblazen op een handdoekje op het strand. In de zon kan je goed nadenken over wat je nog wil bereiken in je leven en hoe je je vakantie precies gaat invullen. Wil je een echte relaxt-vakantie, waarin je je enkel van het zwembad naar het strand verplaatst onder het genot van een hapje of drankje, of ben jij fan van een actieve vakantie? Misschien vind jij het veel leuker om een dagje een quad te huren om hier het eiland mee rond te crossen, of een waanzinnig gave duik te maken om vissen in alle kleuren van de regenboog te spotten. Een manier om een relaxt-vakantie toch wat interessanter te maken, is door veel boeken mee te nemen. Op deze manier kan je je even vergapen aan een spannend avontuur, zonder hier zelf op avontuur voor te hoeven. Dit is iets waar de meeste mensen dol op zijn: lekker aan het zwembad een mysterieuze thriller lezen. Maar, welke boeken zijn nou perfect om mee te nemen op die trip naar de zon? Dat lees je hier! Jouw vakantie kan in ieder geval niet meer stuk!

Suzanne Vermeer – Roadtrip

Suzanne Vermeer is bij uitstek de auteur van de spannende thriller. Als je een van haar boeken leest, dan kan je niet meer stoppen met lezen. Je moet gewoon weten hoe het afloopt! Je wil weten wie degene is die de moord gepleegd heeft en wat zijn of haar motieven hiervoor waren. In dit nieuwste boek van Suzanne Vermeer gaat hoofdpersoon Paula met haar man een roadtrip maken in het beloofde land: de Verenigde Staten. Ze hebben een camper gehuurd en leggen een spectaculaire route af waar ze al jaren van hebben gedroomd. In Las Vegas loopt Paula een oude bekende tegen het lijf. Enkele dagen later verdwijnt haar geliefde man. Wie heeft dit op zijn of haar geweten en waarom? Dat lees je aan het einde van het boek. Lekker speculeren aan de zwembadrand!

Delia Owens – Daar waar de rivierkreeften zingen

Het tweede boek van het lijstje, is van Delia Owens. Een erg populair boek, vooral in Amerika. Er zijn al ruim 6 miljoen boeken verkocht van dit bijzondere verhaal. Hoofdpersoon Kya woont in de staat North Carolina, in een soort moerasachtig gebied. Om zichzelf in leven te houden, is ze een ruilhandel begonnen, zodat ze groenten en fruit uit haar moestuin kan ruilen voor andere benodigdheden. Ze woont in haar eentje en heeft niemand om tegen te praten. Desondanks is Kya helemaal op haar gemak en is ze tevreden met haar leven zoals deze nu is. Ze komt op een gegeven moment twee mannen tegen, waar ze contact mee onderhoudt. Later blijkt een van de mannen dood, en wordt Kya meteen hoofdverdachte in deze zaak. Maar, is dit terecht?