Het verbouwen van je huis is voor sommige mensen een ware nachtmerrie, terwijl voor anderen hun geluk niet op kan als ze eindelijk hun huis mogen verbouwen. De een is geboren met twee rechterhanden, terwijl de ander nog geen deuk in pakje boter kan slaan. Het bezoeken van tuincentra, woonwinkels en bouwmarkten is voor sommigen echt een straf, terwijl andere mensen genieten van dit soort winkels en enorm veel inspiratie op kunnen doen voor hun eigen woning. Hun zijn de hele dag bezig met nieuwe meubels kopen. Een stijl die veel mensen aanhangen is de Scandinavische stijl. Dit is een minimalistische stijl met niet al te veel felle kleuren. Als jij deze stijl in jouw woning doorvoert, merk je gelijk dat je er zelf ook rustig van wordt in je hoofd. Een heerlijk gevoel! Maar, welke meubelstukken en accessoires vind je terug in een Scandinavisch interieur?

Houten, rotan stoelen

Een eenvoudig interieur, dat is iets waar veel mensen aan denken bij een Scandinavisch interieur. Dat is waar, maar een beetje kort door de bocht. Er zijn een aantal kenmerkende meubelstukken en accessoires die in de Scandinavische stijl vaak terugkomen. Zo ook houten stoelen of rotanstoelen. Een stoel is natuurlijk een cruciaal meubelstuk voor in de woonkamer, en op deze manier kan je een beetje experimenteren met de uitstraling van je woning en wat bepaalde meubelstukken teweegbrengen. De stoelen moeten niet te gepolijst zijn, je moet een beetje de ruige, robuuste kant opgaan! De meubelstukken zijn in de Scandinavische stijl ook duurzaam: ze gaan lang mee en zijn van hoge kwaliteit, daarom moet je zeker fauteuils kopen!

Een licht en puur kleurenpallet

Een interieur dat rustig, nuchter en down-to-earth is, dat is typisch Scandinavisch. Er staan vooral functionele items in een Scandinavisch interieur en zijn de meeste items vooral noodzakelijk (denk aan stoelen of een tafel) voor in huis. Een wit en licht kleurenpallet past hier perfect bij: je moet niet al te veel aandacht willen vestigen op de muren (het gaat immers om de meubels en accessoires). Je hoeft dus niet te veel tijd te besteden aan het verven van de muren: een pastelkleurtje, een beigetint of gewoon een witkleur is prima voor in dit type interieur.

Een kleed van schapenvacht

Een warm kleed met een donzig vachtje, dat is een essentieel item voor in de winter. Tijdens dit seizoen heb je geheid koude voeten, en kan je deze lekker opwarmen in zo’n zijdezacht schapenkleed. Zo’n kleed behoort ook tot de Scandinavische stijl. Een wit kleed is rustig en eenvoudig, maar straalt wel puur- en zuiverheid. Dat is precies wat de Scandinavische stijl uitstraalt: niet al te veel poespas, maar een aantal eyecatchers van diverse materialen.