Het is de normaalste zaak van de wereld dat je graag wilt dat je badkamer tot in detail geperfectioneerd is. Het is namelijk zonder twijfel de ruimte waar je lekker tot rust kunt komen en jezelf even op kunt laden. Daarom is het zeker geen overbodige luxe om het sanitair goed aan te pakken en kritisch te kijken naar de stijl van de badkamer die je graag wilt verwezenlijken. We hebben een aantal leuke tips voor je op een rijtje gezet, die zonder moeite in zowel grote ruimtes als in kleine ruimtes te realiseren zijn. 

1. Maak gebruik van sanitair in het goud of het koper voor een luxe gevoel

De kans is erg groot dat je streeft naar een designbadkamer met een luxe gevoel. Wist je dat je dit al kunt bereiken met slechts een paar kleine details? Maak gebruik van sanitair in het goud of het koper voor een luxe gevoel. Het sanitair kun je vervolgens weer combineren met een waskom en toilet in het zwart of in het wit en is perfect te realiseren binnen ieder type woonstijl. Het is daarom ook helemaal niet zo gek dat deze keuze enorm in trek is onder woningbezitters. 

2. Ga voor gedurfd door het sanitair te combineren met meerdere gekleurde tegels

Als je je wat verder gaat verdiepen in de mogelijkheden die er zijn rondom de keuze voor de tegels, dan merk je al erg snel dat de keuze vandaag de dag gigantisch is. Veel mensen kiezen voor een klassieke vierkante of rechthoekige tegel in het grijs of wit, maar je kunt ook voor een meer gedurfde stap gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van meerdere gekleurde tegels in verschillende patronen en afmetingen? Kies er bijvoorbeeld voor om de natte gedeeltes in de badkamer te betegelen met een kleurrijke visgraat tegel en zorg voor rust door de rest van de badkamer te betegelen met een rechthoekige of vierkante tegel in een neutrale kleur. Dit maakt de badkamer zonder twijfel meteen de eyecatcher van de hele woning en je kunt de badkamertegels ook makkelijk terug laten komen in het toilet op een andere verdieping in het huis. 

3. Een luxe uitstraling dankzij sanitair in een hotel-chique look

Als je ergens tot rust kunt komen, dan is het wel in de badkamer van het hotel. Je kent ongetwijfeld wel die prachtige lange wastafels en een royaal vrijstaand bad. De gouden tip zit ‘m in het gebruik van luxe kleuren en materialen en het gebruik van spiegels voor een optisch groter ogende ruimte. Dit kun je dan ook zonder twijfel doorvoeren in je eigen badkamer. Deze stijl wordt ook wel de hotel-chique stijl genoemd en is bij vrijwel iedere badkamerwinkel in de collectie opgenomen.